dinsdag 29 november 2011

Na de eerste week


Het is een beetje noodgedwongen afkicken, maar na een drukke dag heb ik 's avonds weinig fut meer om het blog bij te houden. Ook kan ik eigenlijk alles in een paar woorden samenvatten, nl. schoonmaken, schoonmaken en soms nog meer schoonmaken.
Het was voor ons een bewogen en bemoedigende week. Positieve reacties en heel veel "We komen zeker terug!". Ik heb geen neuzen zien groeien, dus is het bemoedigend.
Ik krijg een versnelde cursus Franse drankjes. Een Get27, een Suze, bier met siroop, een 'noisette', een baby whisky ( 2 cl.), een 'Salair', etc..
Niet eenvoudig, ook niet voor onze leverancier van het afrekensysteem wat vandaag geplaatst is door CR-Systems. Na eerder al een keertje tot 05h15 te zijn doorgegaan om voor de opening op tijd de menukaarten gereed te krijgen, ben ik met de eigenaar, die gisterenavond aankwam vanuit Nederland, tot 03h30 doorgegaan om de laatste correcties in het afrekensysteem aan te brengen.

Dit is 'm dan, de hele dag zijn we er mee zoet geweest! Uiteindelijk vertrok de 'kassaman' om 17h30 weer naar Nederland.

Een deurdranger geplaatst op de uitgaande keukendeur, hij klapte door de tocht iedere keer met een rotgang dicht, de gasten werden er wakker van

De toiletten zijn wat 'opgeleukt'


De meeste gasten duwden aan de deur i.p.v. te trekken, maar even wat bordjes geplaatst, maar of het helpt ... zelf lees ik ze ook nooit en pas ik meestal 'trial en error' toe

Het buiten-display is geplaatst, vanaf nu kunnen de prijzen vanaf buiten bekeken worden


De groende knop weigerde dienst, dus deze glazenwasser weigert al dienst vanaf zaterdag


Zaterdag kwam de plaatselijke 'Fleur-op' deze bloemen brengen, besteld vanuit Nederland! Ben, Anneke en Adrian bedankt!


Het dagmenu op één van de afgelopen dagen


De tafels staan klaar, er heeft een groep van 17 mensen gereserveerd!

8 opmerkingen:

  1. Ziet er allemaal veelbelovend uit. Denk je ook een beetje aan je gezondheid?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. goed zeg dat gaat lekker! Hoe doen jullie dat nou met de molen?

    gtz martine

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ingrid en Rik - Les tommes du Périgord4 december 2011 om 18:07

    Naar aanleiding van dit bericht een raadseltje.
    Wat is de overeenkomst tussen het runnen van een restaurant en het maken van kaas?

    Nou? Weet je het Ron?

    Het antwoord: Schoonmaken, schoonmaken en nog meer schoonmaken!

    Ingrid en Rik

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Haha, dus kaasmaken kunnen wij nu ook?
    Tenenkaas dan.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hallo,

    We komen zodra we in de Dordogne zijn bij jullie eten!
    wa't een werk hebben jullie verzet: het blog hebben met veel belangstelling gevolgd.
    Erg smaakvol ingericht: heel gezellig!!

    Veel succes!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Bedankt voor je reactie, maar zet even je naam er onder!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Lieve Hellen Ron en kids wat ziet het er prachtig uit, vanuit Klundert ongelooflijk veel succes.
    Dikke knuffel voor jullie allemaal
    Bij deze ook fijne kerstdagen en een super goed 2012 gewenst.
    xxx Frans en Tiny Suijkerbuijk

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hallo Hellen,Ron en kids

    Het ziet er prachtig uit, en we wensen jullie heel veel succes
    Groetjes van Frans en Tiny Suijkerbuijk

    BeantwoordenVerwijderen