dinsdag 25 oktober 2011

Tegels tekort, 'oerwoud' in de keuken, lekkend dak, 'dove' loodgieter en nog wat tegenslag ...

De loodgieter heeft vandaag een en ander in de toekomstige studio's gedaan. Helaas niet volgens de afspraak. We hadden uitgebreid verleden week besproken waar de toiletten moesten komen, de markering stond nog op de muur, maar nu staat er eentje op bijna 50 cm, op de vraag waarom, wordt gewoon niet geantwoord!




Vandaag zijn de werknemers van de 'maçon' niet geweest, want hij komt een paar m2 tegels te kort, die waren niet geleverd. Wanneer de rest komt is niet duidelijk.
De 'maçon' zelf kwam wel, voor zijn eigen belang, want onze cheque met een 'acompte' ( aanbetaling) kon niet geïncasseerd worden.
Gelijk de bank gebeld, die wisten me te melden, dat ik de datum vergeten was in te vullen! ( lekker belangrijk ( ...zucht)).
Ik belde de 'maçon' direct hierna en hij nam natuurlijk, zoals gewoonlijk, niet op, waarop ik insprak op zijn voicemail met nieuws over de cheque ... .
Hij belde binnen 10 seconden terug, anders nooit!
Zijn bank had de cheque al op de post naar hem gedaan en hij zal straks de datum invullen en deze opnieuw indienen.

Ook fijn, een pak met andere kleur er tussen, gewoon leggen natuurlijk!

Nog twee halve tegels in de andere ruimte, voor het speelse effect zeg maar ... :(

Ter hoogte van het derde raam zag ik na een flinke bui druppels vallen.

Het hout onder de pannen tussen de goot en de rand van het dak is kletsnat, hetgeen duidt op een lekkage!
Binnen is er op het plafond ( nog?) niets te zien.


Één of meerdere tegels hier op het dak van de eetzaal, moeten een barst of iets dergelijks hebben, wie het ziet mag het zeggen

In de keuken is Bouscasse vandaag bezig geweest met de laatste loodjes in de keuken, rechts het pannenrek, de verlichting van de afzuigkap en plaatsen van de bordenwarmer

Het bordenrek in de spoelkeuken

Links van de oven de bordenwarmer

De kabel die de elektriciën getrokken had voor de verlichting, is destijds achter de muur verdwenen. Vandaag is er over de muur een kabel voor de verlichting geplaatst. niet erg praktisch, maar we zullen er mee moeten leven.

Het rek waar de pannen komen te hangen, rechts onder de kabelgoot

Een dag met louter tegenslag, waarvan we er eentje maar voor ons zelf houden, snel vergeten deze dag!