woensdag 9 november 2011

Grappig zo'n bord*!


Vanochtend heeft de elektriciën de laatste klusjes gedaan in het restaurantgedeelte. Verlichting beneden, enkele stopcontacten er bij en het buitenbord!


Tegen de avond gefotografeerd met het licht aan, het net geplaatste bord.

Er stopten gelijk al twee auto's om te vragen of ze wat konden drinken! Grappig hoe zoiets werkt*!

Verlichting in de 'administratie-kamer'

Opslag voor de ( alcoholische) dranken

Het begin achter de bar

De tafels opnieuw gerangschikt


De nieuwe verlichting in de eetzaal, hier was het eerst nog te donker


Misschien hebben we nog wat tafels nodig

De glazen staan klaar om ge wassen te worden




Het vlees, waar Philippe mede zijn 'fond' van gaat maken, in de vriezer in de keuken

De klok in de keuken op speciaal verzoek van Philippe

De verlichting in de grote vriezer doet het weer

Ook in de koelcel ( ca. 4ºC)

Vanmiddag is er een stère hout gebracht voor de houtoven

Gelijk even geprobeerd, het lek in de afvoerpijp zou de loodgieter eergisteren hebben verholpen, niet dus!
De hele zaal stond blauw!

Hellen heeft in de bakken voor de pui pensees geplaatst

Hellen heeft op een hoge ladder de buitenkant van de ramen van de eetzaal gezeemd! Het is maar goed dat onze kinderen en haar ouders dit 'circusnummer' niet gezien hebben!

Zomaar een sfeerbeeld ...

Morgen komt dezelfde ploeg vriendinnen weer schoonmaken.
Geweldig weer!
En vrijdag 11 november, moeten we gereed zijn voor de ontvangst van de inwoners van Cherveix-Cubas en Saint Mesmin ( waar wij zelf wonen), die na de ceremonie van de herdenking voor de gesneuvelden tijdens WO I, bij ons een drankje en een hapje komen nuttigen. Gisteren kwam de burgemeester nog vragen of het nog doorgaat, blijkbaar komt het niet vaak voor dat een restaurant zomaar wat aanbiedt? Of was hij bang dat we het niet op tijd zouden redden?
We rekenen op zo'n 100 gasten, hiervoor hebben we gisteren 98 champagne-glazen gekocht voor de kir.