zaterdag 19 juni 2010

Even een update

Een tijd geen berichten betekent niet dat er helemaal niets gebeurd is.
Een aantal volgers mailde me al of we er de brui aan gegeven hadden!
Niets is minder waar, maar we konden niet zoveel meer doen.
Door het slechte weer en dito staat van het dak was het niet wijselijk om verder te gaan.

Op 9 juni jl. kwam er in de toekomstige brasserie een delegatie van mensen langs, bestaande uit 1 brandweerman die de horeca controleert op de normen en staat van het gebouw namens het departement, 1 lid van de plaatselijke brandweer, 1 gendarme uit onze regio, 1 lid van de Conseil General de Dordogne en de loco-burgemeester.
De brandweerofficier deelde 'hakkenklakkend' mee, dat we beter zijn advies, het inschakelen van een architect, konden opvolgen, daar we anders in een later stadium alles weer konden afbreken en nog meer kosten zouden krijgen..
Hierna, op advies van de loco-burgervader naar de marie gegaan om wat adressen van capabele architecten uit de buurt te krijgen.
Hierop gelijk eentje bezocht in Lanouaille, toen de man hoorde over welk pand het ging, kwam de stoom uit zijn oren en liep hij helemaal leeg. Hij had veel werk voor de vorige eigenaar gedaan maar nimmer 1 centime gekregen. Hij weigerde de opdracht hierom. Hij nam ons niets kwalijk, maar op het pand zat een negatief karma voor hem!
's Avonds belde de burgemeester van Cherveix-Cubas, die hier ook samen met zijn twee dochters een huisartsenpraktijk heeft, hij wist een goede architect.
Twee dagen later kwam hij samen met de burgemeester op locatie.
Deze maakt nu een voorstel met prijsopgave voor ons. De bedoeling is, dat hij een dossier maakt waarin alles vermeld staat hoe het verbouwd is en voldoet aan alle eisen. De toilet zoals wij hem nu al gezet hebben is niet op de geldende norm, weer een goede dag voor niets gewerkt, want alles moet weg. Hij schermde met goede contacten met de betreffende instanties. Waren al >30 jaar zijn 'vrienden'. Tsja, dat moet dan maar.

Ook het opzetten van de zaak zelf, gaf enige hoofdbrekens, uiteindelijk laten we het vanuit Nederland verzorgen op de geadviseerde manier. Ook hebben we de Licence IV op onze naam gezet, echter we hebben het origineel nog niet in het bezit!

Nu is het wachten op mooi weer, zodat aan het dak kan worden begonnen.
















Het water van de Auvézère is vuil en staat hoog.















Het water binnen na een flinke bui.



















Nog meer water binnen ...



















... en nog meer ...



















... water binnen ...















Water in de toekomstige toiletruimte, die weer afgebroken moet worden! Grrr.

















Hopelijk snel weer meer nieuws!