maandag 23 mei 2011

Grootste gedeelte van de vloer in het bargedeelte is gelegd

Vanochtend met de architect en aannemer wat urgente zaken doorgenomen.
Vooral de elektriciteit had extra aandacht, daar we in het EDF en ERDF met ambtelijke molens te maken hebben, die we steeds ter wille moeten zijn, teneinde alles zo kort mogelijk te laten duren.


De "bac a graisse' verplicht voor ieder restaurant.

In Périgueux wachtend in de auto voor een winkel deze foto gemaakt, het was erg warm!

Op de terugweg uit Périgueux zijn we nog even langs de 'ébéniste' (meubelmaker) geweest. Hij maakt voor ons de tafelbladen, de bar met meubel aan de achterzijde, de bank voor in de bar en het meubel bij de pizza-oven in de dezelfde stijl met hout.

Dit is het eikenhout wat gebruikt gaat worden voor alle meubels, hierover hebben Hellen en ik het nodige gesteggel gehad. Over twee weken kunnen we de eerste tafels komen bekijken.




De meubelmaker, Phillip Nouaillane, werkt hier met zijn 78-jarige moeder, die vaak al om 04h00 's ochtends in de werkplaats te vinden is! Zijn vader van 82 jaar, vond het na ruim 60 jaar welletjes en bemoeit zich alleen nog met de tuin en hun oude 2CV! Beiden zijn nog zeer vief!







Dit is de geul van ca. 1 meter diep waar de nieuwe zware elektriciteitskabel in komt te liggen. Vanaf een centrale aansluiting naar ...

... de meterkast op de eerste etage achter de grijze muur waar eerder een raam zat.


De Portugese tegelzetter non-stop ( nou ja even snel een koud biertje om 11h00) en kettingrokend aan het werk.




Het grootste gedeelte van deze ruimte is af.

Hiervoor waren we naar Périgueux geweest, voegsel in donkergrijs, hetgeen de aannemer bij zijn leverancier niet krijgen kon.