donderdag 19 mei 2011

Weer een dag verloren!

Met een hoofd vol zaken, die we wilden bespreken vandaag, reden we vanmorgen naar de brasserie in wording.
De aannemer zou met de tegels in de bar beginnen en de architect zou er zijn om met de loodgieter o.a. de offerte van de afvoer van de pizza-oven door te nemen.

Maar op het werk was helemaal niemand!

Uiteraard aannemer gebeld, deze had uitdrukkelijk gisteren herhaald er vandaag te zijn, maar zijn voicemail en hij had niet de beleefdheid om terug te bellen.
Architect gebeld, deze meldde eerder er 'jeudi'* te zullen zijn, maar meldde nu alleen doodleuk, dat hij er morgen zou zijn!

"Hij's fijn!"

Er kwam nog een vertegenwoordiger langs van het bedrijf van wie we de offerte hebben voor de algehele inrichting en serviesgoed. Hij had nu een stoel bij zich die we eerder als mogelijkheid hadden uitgekozen in de brasserie. erg mooi, maar bijna twee keer zo duur als begroot.
Wij moesten sowieso tot 11h00 wachten, want het EDRF zou komen, om met de elektriciƫn er bij te bespreken, hoe de kabel van de kast buiten naar de meterkast binnen zou gaan lopen. Een nieuwe polsdikke, van iemand die niet aan anorexia lijdt, kabel om de vele Kw's te laten passeren.
Dit lijkt een simpel iets, maar in Frankrijk is dat natuurlijk niet zo, want het is weer aan veel restricties en regeltjes gebonden. Veel overigens terecht.

Uiteindelijk was het al weer snel 12h00 en moest iedereen gaan eten, ons achterlatend in een pand wat schreeuwt om verdere afwerking, maar wat helemaal leeg was ...
Morgen beter???
Eerst zien, dan geloven.

Update: 's Avonds tijdens het eten belde de architect, vrijdagochtend ging niet lukken, maandagochtend zal hij er zijn.

* Wanneer er een woord dik geschreven, onderlijnd en in het groen staat, kun je er op klikken en zal er elders een uitleg of verbinding worden gegeven. De meesten weten dit wel, maar een enkeling vroeg ons wat dit betekent. Bij deze dus.