Bijna drie weken aan de gang en de tijd van het jaar alsmede de 'stille' opening, hebben we een zeer voorspoedige start. Terugkerende gasten, zelfs al voor de vierde keer!
Alleen maar positieve geluiden, zelfs geen opbouwende kritiek!?! Wanneer we die van de 'ouvriers' gemakshalve niet meetellen. Ons 'Menu du jour' is namelijk niet 'voldoende' voor hen. Ondanks de soep, entree, hoofdmaaltijd en een dessert, vier kwalitatieve gangen met onbeperkt stokbrood en koel gefilterd water, voor 12€50 is het niet voldoende en wil men er een kwart liter wijn, kaasplankje en een koffie bij! Dat lukt dus niet met de standaard die wij voor ons zelf bepaald hebben. Wij moeten dus een keuze maken of onze 'standaard' naar beneden òf naar ons idee doorgaan. Voorlopig houden we vast aan het laatste, al kost dat per dag een aantal menu's minder.
De muziek is 'werkt', de tv zeer binnenkort.
Mogge Ron,
BeantwoordenVerwijderenIk was donderdag in een routier (dus ook veel ouvriers) en daar heeft men 4 soorten menu's
1. entree plat fromage OF dessert eur 12
2. entree plat fromage EN dessert eur 13,50
3. idem 2. maar entrecote of faux filet 15,50
4. idem 2. maar cote de boeuf 17,50
dus geen eens soep.....
ideetje
Jaap (de ex-trucker)
ps. ik heb Frans nog gesproken, vroeg om werk....
Jaap, wanneer we dat hier konden vragen, kregen ze de wijn en koffie erbij! Hier wil men echt voor 12€50 ( max. vergoeding baas) alle gangen +wijn, kaasplankje en koffie na dessert! ( met onbeperkt brood en water!)
BeantwoordenVerwijderenIn Nederland liggen de prijzen veel hoger in de horeca.
dat was in Dunkerque, dus toch ook echt in Frankrijk Ron......
BeantwoordenVerwijderenHoi Ron,
BeantwoordenVerwijderenJaap heeft het volgens mij over de wegrestaurants die vallen onder "Les routiers", een soort franchise volgens mij. Volgens een oom van Rik kan je daar goed en relatief goedkoop eten. Maar, zoals Jaap aangeeft, als je wat luxer wilt, dan betaal je meer.
We zitten hier op het platteland in de Dordogne wel "au bout du monde", en je kan niet alles zomaar vergelijken, dat is ook weer waar.
Maar, je moet niet te veel "zwalken" met je beleid, en dat zei je zelf al: "Voorlopig houden we vast aan het laatste, al kost dat per dag een aantal menu's minder." Lijkt mij een goed idee, veranderen kan altijd nog.
De Fransen zijn nu eenmaal gek op kaas. Ik serveer al jaren (op heel kleine schaal hoor)
BeantwoordenVerwijderenentree; hoofdgerecht; kaasplankje; dessert. Veel Fransen nemen vaak geen dessert meer. Wijn is wel inbegrepen: plm. 2 glaasjes pp!
We willen jullie een heel gelukkig en gezond 2012 wensen en vooral een volle zaak!
BeantwoordenVerwijderenHans en Viola