maandag 16 januari 2012

Hoe iets spijtigst toch positief kan zijn

We krijgen geregeld te horen, dat het erg stil is op dit blog.
Wat de verbouwingen aangaat is er 'slechts' de ergernis over de 'maçon', die zijn 'grote-verdwijntruc' met regelmaat etaleert, veel zaakjes moet hij nog afwerken!
Ook slaagt de loodgieter er maar niet in om de geregeld opdoemende rioollucht te elimineren.
Hij heeft alles nieuw aan mogen leggen, maar weet niet waar hij mogelijk een afdichting achter de gipswanden is vergeten afdoende te sluiten.
Ook is er nog steeds geen afdoende 'trek' bij de pizza-oven, de loodgieter die we hier voor gevraagd hebben, zo'n 10 weken geleden, gaat echt komen volgens deze na enige herinneringstelefoontjes. Man man man, en maar klagen over de crisis ...

Graag hadden we wat foto's geplaatst van de drukte in het restaurant, maar in Frankrijk mag zoiets niet zonder toestemming, en om hiervoor bij iedereen nou toestemming te vragen.
We zijn erg tevreden over de reacties en de terugkerende gasten, echter de inspanning en de kosten belemmeren te veel een gezonde bedrijfsvoering.
We kunnen hiervoor gelukkig nog veel zaken bijsturen om dit te verbeteren, zonder onze doelstellingen en ideeën aangaande restaurantwezen aan te passen.

Afgelopen zaterdagavond hadden we een groep van 25 ( onze burgemeester met de 'wethouders' en gevolg) en nog enkele andere tafels als reservering.
Op de zaterdag zelf hebben we reserveringen moeten weigeren en ook mensen die kwamen voor een menu weg moeten sturen!

Zeer spijtig, maar de animo is positief natuurlijk.

In het bargedeelte hebben we gelukkig wel een behoorlijk aantal gasten tevreden kunnen stellen met een bord 'entrecôte frites/ salade', gasten die zeer te spreken waren over onze bereidwilligheid voor hen ondanks de drukte die zij ook zagen!
Weer enkel positieve reacties, dus voor ons een zeer geslaagde dag/ avond.
Philippe was in vorm en de samenwerking tussen ons allemaal gaat steeds beter!
6 Weken terug hadden we een avond als deze niet aangekund, nu waren we rond middernacht weer helemaal op orde!
Net niet 'met één vinger in dèn neus'!

Het is geregeld lekker zonnig geweest ( rond 0ºC, maar toch), we verlangden gelijk naar het terras.
In de zon op het terras een 'koue klets met een pietza' ( lees op z'n Rotterdams) serveren! -_-