maandag 2 mei 2011

Niet alleen het zichtbare werk kost tijd!

De elektriciëns hebben weer draden getrokken en dozen in de wanden gezet.

Waar we eigenlijk niets over schrijven zijn alle niet zichtbare werkzaamheden.
Werkelijk dagen gaan er zitten in de andere zaken zoals het verkrijgen van elektriciteit, formulieren die absoluut nodig zijn, nalopen van offertes, verzekeringen, etc..
Op dit moment zijn we bezig met de 'huisraad', we hebben helemaal niets, dus om al het benodigde te verkrijgen is een zeer tijdrovende zaak. Vooral het bepalen van de juiste prijs-kwaliteitsverhouding is zeer lastig.

Voor de naamaanduiding denken we aan metalen letters op een stang bevestigd, maar de 2X20 letters blijken een vermogen te kosten. We hebben wat we willen in Périgueux gezien op de gevel van een bakker en die waren van kunststof. Dus gaan we er van de week weer langs om te vragen waar ze deze hebben laten maken.

Aan de voorzijde willen we een scherm met een metalen frame en hierop glasplaten bevestigd, om als luifel te dienen. 15 Meter bij 1 meter, hier moet veiligheidsglas in, ook dit wordt te zwaar en is de prijs voor ons te hoog. Weer een andere oplossing zoeken dus.

De eigendom-papieren van het pand zijn er nog steeds niet, iedere keer beloofd de notaris ze te achterhalen en op te sturen, we zijn pas 14 maanden na de officiële overdracht! De papieren van de fond ( roerende goederen ( bijna allemaal gestolen en 'goodwill' (welke??)).

Verleden week kregen we van het ERDF na de aanvraag voor een elektriciteitsmeter voor het industriële tarief een bevestigings-brief over de aanvrage en betaling, hierin stond ook vermeld dat de aansluiting na 12 weken zal plaatsvinden.

Verder zijn we druk met een ébéniste, die zal de toonbank, achter de toonbank, de pizza-tafel, tafels en de bank voor in de brasserie maken. Ook hier grote verschillen in prijs en mogelijkheden. Uit eindelijk iemand gevonden van wie we middels een vriendin een goede referentie hebben en samen met zijn 77(!)-jarige moeder werkt. Staat vaak 's ochtends om 04h00 al te schuren en is drie turven hoog! Geweldig!

Isolatie geplaatst in de studio's beneden.


De nieuwe meterkast, geen licht vergeten aan te brengen hier,

Isolatie aan de buitenmuur van het toilet.

Om deze houten palen komt gips.