woensdag 3 maart 2010

De afgelopen dagen

Vorige week en deze week hebben de kinderen schoolvakantie, ikzelf ben met onze drie meiden nog naar Nederland geweest.
Hierdoor hebben we ons nog niet veel bezig gehouden met het restaurant.
Toch zijn er wel wat zaken gebeurd c.q. bekend geworden.

Dinsdag 23 februari j.l. heb ik gesproken met de dochter van de vorige eigenaren. Zij belde ons of ze nog wat persoonlijke bezittingen mocht ophalen.
Daar zij er zelf gewoond heeft en jarenlang heeft meegewerkt, kon ze me veel vertellen over de 'geschiedenis'. Zij woonde er met haar ouders en twee broers boven.

In 1974 is het gebouwd door een Frans echtpaar, waarvan de vrouw nog altijd in het huis achter het restaurant woont. Zij hadden onder het gebouw een bakkerij, de producten verkochten ze erboven en er was iets van eet-endrinkgelegenheid, hoe het exact was wist ze niet. Op een gegeven moment krijgt de vrouw een relatie met een ander en de man verhangt zich van verdriet! Niet in het restaurant!
Hierna werd het door de vrouw nog even doorgezet maar uiteindelijk verkocht aan een echtpaar warvan de man Engels en de vrouw Frans was. Zij hebben er een drukke tent van gemaakt, hierover hoorde wij al enige feiten.
I.v.m. hun scheiding hebben ze het verkocht aan onze 'voorgangers' in 1996.
In het begin leek het te 'spoken' in het restaurant, zij noemde het de geest van de eerste eigenaar, licht wat uit en aan ging, deuren die ineens uit het niets openzwaaiden en soms een sterke lucht van net gebakken croissants. Op een gegeven moment hadden ze de bakkerijspullen onder het restaurant verwijderd en vanaf toen was het 'spoken' over. Het is maar waar je in gelooft!

Zij vertelde me, dat ze er zelf ook goede jaren hebben gehad en dat het op het einde ook door de scheiding van haar ouders afgleed.
( Alle drie onze voorgangers gescheiden! Als dat maar goed gaat! :o[] )
Toen zij dinsdag met mij door het pand liep, schrok ze van de bende, terwijl ze er al op voorbereid was.
In eerste instantie namen wij aan, naar we gehoord hadden uit het roddelcircuit, dat de bende door de vorige eigenaren zelf veroorzaakt was.
Volgens de dochter had haar moeder de keukenhulp aangeboden om in de studio ( onder het huis) te blijven wonen en tegen betaling het restaurant schoon te houden en te verwarmen wanneer nodig was. Totdat de verkoop een feit was. Zelf was ze naar Malaga vertrokken!?!
Deze man, dol op (te) veel alcoholische versnaperingen, had het verzoek 'anders begrepen' en hield er drank-orgiën met een aantal locale drinkebroeders. Wanneer het geld op was, verkocht hij weer iets van de inboedel. In het restaurant zijn honderden lege flessen te vinden, alles is overhoop gehaald en wat van waarde was is weg! Wat wij eerder gezien hebben en weg was op 22 februari heb ik hierboven eerder beschreven, maar volgens haar missen er ook 5 LCD tv's met decoders, koffie-apparaat, 'deegpletmachine' ( voor de pizzabodem), al het bestek en borden, pannen, oven, friteuse, werkelijk alles van waarde! Haar moeder had zelf enkel wat kleding meegenomen!
Zij weet ook bijna 100% zeker wie het leeuwendeel 'gekocht' heeft van de inwonende man, ze heeft deze zelfs de schommel zien oververven die uit onze tuin gestolen was. Direct hierop is ze naar de gendarme geweest om de man er uit te gooien en de andere man te bewegen de spullen te retourneren, echter omdat ze geen eigenaar was kon de gendarme niets doen werd haar verteld.
Uiteraard is dit haar verhaal en zijn de stoelen nog steeds zoek, want om nou op bijna 100% zekerheid, volgens haar, bij iemand binnen te vallen, lijkt ons geen goed idee. Naar ons idee geeft ze te weinig haar eigen familie de schuld van de malaise.
Ik vroeg haar nog naar de 'betonstort-actie' van haar vader, ze reageerde herkennend, maar meer wist ze er niet van, wel dat hij de afvoer onder een bad boven had weggehaald, hij heeft er enige tijd alleen gewoond, toen haar moeder bij haar nieuwe vriend elders introk. hij schijnt toen meer gesaboteerd te hebben. Voor de duidelijkheid; het meeste komt van zijn dochter en uit het roddelcircuit, de waarheid zal wel ergens in het midden liggen.
Sneu was het wel, om te zien, hoe zij een beetje beteuterd en tevergeefs zocht naar haar persoonlijke spullen, foto's e.d. alles was weg en doorzocht! O.a. tientallen dvd's en nog meer cd's!
Ik heb haar toegezegd te bellen wanneer ik nog wat persoonlijke spullen van haar zou tegen komen.

De vorige eigenaren haalde een behoorlijk inkomen uit de verhuur van de twee studio's, waarvan er eentje totaal geruïneerd is, en drie hotelkamers boven.

Vandaag een slot veranderd, tijdens de wind is alles in orde gebleven, alleen is het zeil wat op de luifel aan de voorkant lag ( zie de drie foto's) verdwenen, ook weer meegenomen door zo'n hapsnurker, vrezen we.

Volgende week gaan we echt aan de slag!

Stay tuned!


Één van de komers boven.