woensdag 23 november 2011

De eerste dag open .... !


Maandag was een drukke dag, allerlei zaken die op het laatste moment geregeld moeten worden, ik had me voorgenomen om me 's middags bezig te houden met de gecorrigeerde menukaart.
Hier kwam dus niets van en ik heb het 's avond en 's nachts pas moeten doen. Uiteindelijk was ik klaar om 05h15! Ik kon de slaap pas een klein uurtje later vatten om vervolgen 90 minuten later alweer gewekt te moeten worden! Ik was dus redelijk gaar op de openingsdag, ben tenslotte geen 18 meer! :o]]
De dag begon rustig, we hebben ook weinig 'reuring' gegeven en om na een uurtje hadden we onze eerste klanten!
Niet veel later kwamen er nog een paar mensen wat drinken.
Om klokslag 12h00 kwamen de eerste 'eters' binnen. Gelukkig hadden we hulp van een goede vriendin ( bedankt Marga) en konden we de 27 maaltijden met weinig 'fouten' presenteren.
De meesten waren bekenden van ons, maar het was leuk om ook anderen voor het eerst te zien, die het leuk vonden om het eens bij ons te proberen.
Iedereen was zeer lovend over de ambiance en de kwaliteit van het eten, eigenlijk te mooi om waar te zijn, maar gemakshalve en voor eigen bestwil gaan we hier wel van uit.
Zo'n eerste dag is leuk, maar na minimaal alle seizoenen gedraaid te hebben, zullen pas zeker weten hoe het zal gaan zijn.
Toch was het wel een bijzondere dag, eindelijk open!

Onze eerste klanten!!
Gelukkig vonden ze het ook leuk om hiervoor op de foto te gaan!
In Antibes, waar ze een tweede huis hebben, waren ze ook ooit de eerste klant in een restaurant en deze loopt zeer goed!
Dat moet een goed voorteken zijn! :0)

De grootste groep, 9 mensen aan een tafel.

Hier is de parkeerplaats voor bedoeld!

Onze openingstijden, op verzoek van een enkele 'blogvolger' uit onze buurt:

Dinsdag t/m vrijdag van 09h00 tot 18h00 en zaterdag van 11h00 tot 21hoo.
Zaterdag à la carte en keuze uit twee menu's, wel eerst reserveren.

We gaan straks in het hoogseizoen natuurlijk meer open, maar nu hebben we vooral te maken met een onvoorspelbare toekomst en een 35-urige werkweek van de kok. Gelukkig is deze niet zo moeilijk.

8 opmerkingen:

  1. Heel veel succes gewenst.....

    Wat ik alleen niet goed begrijp is, dat jullie tijdens werkdagen feitelijk een "lunchrestaurant" zullen zijn. Fransen eten toch niet al om 17.00 u ?

    Is dat jullie eigen keuze? Zou 14.00 u tot 20.00 u niet beter zijn? Of nog later?

    Als we in de buurt zijn (vakantie) zullen we iets laten weten...

    Bonne chance,

    Leon (@leondutch)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat klopt Leon, het probleem is, dat een kok een 35-urige werkweek heeft en daardoor beiden met één kok niet te behappen is.
    De lunch is in Frankrijk belangrijker dan het diner, zeker hier op het platteland.
    Vanaf april, wanneer het seizoen een beetje op gang komt, hopen we dit te kunnen veranderen.
    Op dit moment verkopen we nog geen pizza's, misschien gaan we deze op enkele avonden of de maandag verkopen.
    Eigenlijk staat alles open, maar het is nu vooral een financiële kwestie.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gefeliciteerd Ron en de rest van de familie! Eindelijk open, wat moet dat een goed gevoel geven. Ik wens jullie alle succes en vooral veel plezier in jullie nieuwe brasserie!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Beste Ron en Helen,

    Van Harte Gefeliciteerd met de Brasserie, veel scces! Jan en Rianne Kouwenhoven

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mooi hoor, heelveel succes!

    Groetjes,

    Marc en Marielle (@zaagvis @nailsmarielle)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Erg leuk, en spannend! Goed gedaan hoor, je droom verwezenlijken kost een boel positieve energie en doorzettingsvermogen. En geduld! Jullie hadden het alle drie. Veel geluk en plezier, het is jullie van harte gegund.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ziet er super uit, we komen binnenkort langs met een proefdoos wijn, wilden we deze week doen, maar er kwam van alles tussen, maar zo te zien was dat ook niet zo erg, je hebt nu wel genoeg aan je hoofd.heel veel succes!!!
    hartelijke groet, Erica

    BeantwoordenVerwijderen