woensdag 17 november 2010

Naar Périgueux

Vandaag naar Bâtiment de France geweest in Périgueux.
Om 9 uur stonden we in Excideuil voor de tandarts. Hierna snel door naar Périgueux, waar we op de markt bij de kathedraal hadden afgesproken.
Na een 'petit café' zijn we lopend het centrum ingegaan.
Het kantoor zit in een zeer oud gebouw, via een brede, hoge en flink uitgesleten brede trap kwamen we in het kantoor zelf.
Hier was alles smakeloos vermengd met oud en modern. Enorme radiatoren verwarmen het pand, waarbij je door de kieren in de ramen naar buiten kon kijken! Hoezo opwarming van de aarde?!
Natuurlijk werden we weer zo'n 30 minuten later dan de gemaakte afspraak door de architect, die ons deel van de Dordogne onder zijn hoede heeft, in zijn kamer geroepen.
Een indrukwekkende kamer ( schat zo'n 8X8 mtr. en 4 mtr. hoog) , met een plafond en vloer die in menig kasteel niet zou misstaan en waar Hellen van gaat kwijlen ( gelukkig hadden we zakdoekjes bij ons).
Midden in deze ruimte zijn bureau, op de grond tegen de muur voorbeelden van dakpannen en andere gewenste bouwmaterialen.

Hellen was best nerveus, want het was zeer de vraag of datgene wat zij in haar hoofd heeft ook zou zijn toegestaan, eerdere ontvangen bepalingen per brief gaven weinig ruimte!
Hellen had wat afbeeldingen gevonden en op papier geplakt met kleurenstalen, zodat deze man een goed beeld zou krijgen van onze wensen.
Tot onze verbazing was hij met ALLES akkoord! Toen Hellen een vreugdekreet slaakte, vroeg hij verbaasd waarom dit was en waarom we dachten dat hij niet akkoord zou zijn geweest. Wij antwoordden toen maar, dat we van verschillende kanten waren gewezen op de starheid van Bâtiment de France. Dit wimpelde hij af naar het Rijk van de fabelen.

De toestemming is er dus voor;

- De 'crépi' ( pleisterlaag buitenmuur) mag in een lichte steenkleur 'ton pierre' ( iets minder geel).

- De kozijnen met de rolluiken ( die ook bleken te zijn toegestaan) worden 'ardoise' (leisteen grijs), het aluminiumprofiel zal rond en
hamerslag zijn.

- De naam mag alleen in bijvoorbeeld ijzer uitgesneden letters op de muur bevestigd en indirect verlicht worden.

Verder zijn er geen schreeuwerige reclame-uitingen mogelijk, ook grotere vlakken met te veel afwijkende kleuren mag niet.

We hadden al wat offertes voor kozijnen, maar deze behelzen allemaal in PVC, we zullen dus snel een en ander opnieuw moeten aanvragen.

'Ferronnier' Theo van Os is al begonnen aan twee traliedeuren die op het onderste niveau de gang zal afsluiten. Hij zal ook het hekwerk op het terras gaan aanpassen naar de huidige normen.

Nou even aan de slag met de offertes.