zaterdag 8 januari 2011

Doornen in onze oren!

Gisteren en vandaag hebben we een paar uur in de 'tuin' gebuffeld.
Snoeien, want we willen uitzicht op de rivier en vanaf de doorgaande weg gezien worden!
Gisterenochtend is de gastank van Repsol opgehaald. We zijn er nog steeds niet uit wat we op gas en wat we op elektra gaan doen. Er stonden 2 tanks van 2500 litergas, eentje van Repsol en eentje van Totalgaz. Omdat Totalgaz iets sneller levert bij de vraag om de tank te vullen en op advies van de loodgieter, beginnen we met Totalgaz. Waarom er twee verschillende tanks stonden is ons niet duidelijk.
We spraken gisteren met een man van Totalgaz en hij zal kijken welke bijdrage Totalgaz zal geven wanneer we een verwarming op gas ( propaan) zullen aanleggen. Ook zullen ze dan een bijdrage geven in de kosten voor de geplande isolatie.
De loodgieter zal de bestaande installatie bekijken en wat hij hiervan nog gebruiken kan. We krijgen de komende week van hem een offerte.
Zoals we eerst gepland hadden zou alles bijna op elektra komen, maar hiervoor zal de aansluiting van 2 abonnementen ( 2 x 36 KW) bij het EDF te weinig zijn. Elektriciteit is nu een stuk voordeliger hier dan in Nederland, maar dit jaar wordt begonnen met de privatisering van het EDF en men verwacht een stijging van 20 tot 25%!
Hierdoor kan gas dan weer meer zijn voordelen hebben.
Wie het weet mag het zeggen.



Zie de stapel takken liggen, even 'drogen' en dan over een paar weken de fik er in. De omgezaagde dennen en andere dikke stammen zullen na splitsen en drogen de kachel in gaan.



Tussen de groenblijvende haag heel veel braamstruiken met tientallen meters 'lianen' geslecht, mijn armen zien er uit alsof ik in een grabbelton met scheermesjes heb gezeten! Wat een doornen, hoe Bambi hier door heen komt is me een raadsel!





Vergroot de foto's door er op te dubbelklikken!





Klein ongelukje, met het wegslepen van een omgezaagde dennenboom trok ik de lantaarn omver, moet even gelast worden.
Ook hadden we gisteren beiden een bebloed hoofd, Hellen een oorbel van bramentak en ik een terugschietende tak met doornen op mijn kanis.

Wanneer alles goed is, gaat de aannemer maandag met de echte werkzaamheden beginnen!
Eindelijk ...!