dinsdag 23 november 2010

UMIH 24

Naar aanleiding van het bezoek van de Gendarme ( zie vorige week vrijdag) hadden we voor deze morgen een afspraak met de 'Union Des Métiers Et Des Industries De L'Hotellerie De La Dordogne' ( UMIH 24) in Périgueux.
We dachten al aardig de weg te weten in Périgueux en we kenden de betreffende straat ook, maar desondanks was er een hoop speurwerk nodig en betreurde ik het weer eens, nooit dat kekke korte broekje van de padvinderij te hebben gedragen.
In Frankrijk kun je op 25 meter van je doel zijn en nog een half uur te zoeken hebben! Logica? Niets logica, de 'facteurs' zijn hier de moderne helden!
Gelukkig is men niet gewend dat je op tijd komt, dus werden we alsnog geholpen.
Op 12, 13 en 14 april 2011 ga ik de cursus doen voor de Licence lV.
Komt slecht uit, maar eerder was niet mogelijk helaas.
Na ondertekening van wat papieren, invullen van een cheque à raison van € 837,20 en wat mondelinge toelichtingen, waren we hier klaar.
Na de lunch hebben we een Metro-pasje op de naam van de brasserie gehaald. Een Makro-formule, maar dan veel kleiner en minder aangenaam helaas.

Op de terugweg zijn we via de 'mairie' ( stadhuis) in Cherveix-Cubas gereden om daar een kopie van de 'attestation' ( bewijs/ verklaring van inschrijving voor de 'stage' met stempel en handtekening, die we ook van de UMIH 24 gekregen hadden) voor de burgemeester af te geven en eentje voor de Gendarme.
Toen we daar binnen kwamen, was een medewerkster net handtekeningen aan het zetten onder de zojuist ook uit Périgueux aangekomen 'Permis de Construire', alles was goedgekeurd en deze moest alleen nog door de burgemeester ondertekend en gestempeld worden!
Na een half jaar wachten eindelijk goedkeuring van alle plannen.
Donderdag neemt de architect de papieren daar in ontvangst.
Weer een mijlpaaltje bereikt!