dinsdag 9 maart 2010

En weer schoonmaken

Vandaag weer 'gemieptkraakt', een dode rat verwijderd en veel, heel veel porselein! Bij de déchetterie wordt de man gek van me, hij blijft me maar helpen met het scheiden van het afval en laat dit om de paar seconden volgen door een welgemeend "putain", in het dialect hier "putaiM". We lopen telkens samen van container naar container. De twee autobanden kon hij niet aannemen, die moest ik naar een garage brengen. PutaiM!
Er stond een koude wind vandaag, eigenlijk konden de handschoenen niet uit en de oren vroren bijna van je hoofd. Zeker bij de vuilstort, deze ligt vrij hoog en onbeschut op een top. Hier vlakbij heb je een schitterend uitzicht op het bekende kasteel van Hautefort .
Bij de garage aangekomen met de banden, begreep hij het eerst niet. ik vertelde wat ik aan het doen was en hij nam me mee zijn garage in. Hij liet me een VW-transporter zien met het stuur rechts die helemaal aan de voorkant in de kreuk zat. Deze was twee jaar geleden gebracht door de nieuwe vriend van de vorige eigenaresse en deze had nooit meer wat van zich laten horen! Klinkt bekend ...
De gendarme kon niets doen, hij moest gewoon wachten tot de man er weer om kwam en hem dan tegen 'stallingsgeld' mee geven. Zolang hij er niet om komt kan hij niets doen.
Ook nog even met de burgervader gesproken, aardige kerel, wanneer we wat 'nodig' hebben moeten we het hem maar laten weten. Ze waren blij dat Cherveix Cubas weer 'haar' restaurant terugkrijgt. Van zijn medewerkster vernamen we, dat we op een 'kleine' cursus moeten volgen om de door ons overgenomen 'licence IV' ( lees; gekochte 'licence IV', vergunning voor o.a. het schenken van sterke drank) werkelijk op onze naam te krijgen. Ben benieuwd wat het inhoud, i.i.g. weer een paar honderd euro kosten p.p..


Voor de vuilstort.


Blauwe lucht en zon, maar schijn bedriegt, het was ijzig koud!
Foto vanaf de rivier genomen.


Aan deze bar gaan we morgen 'knabbelen'!


Morgen weg????