donderdag 1 september 2011

De tegels in de badkamers

Gisteren was het weer een 'Périgueux-dag', we moesten veel zaken regelen en spullen terugbrengen.
Eerder hadden we Culligan langs laten komen voor een offerte van een waterontharder, hier is het water erg hard, ca 30ºf, na een standaard marketingverhaal te hebben aangehoord met een complete voorstelling middels een 'scheikundedoos', kregen we een onbehagelijk gevoel wat versterkt werd door de prijs en de noodzakelijke 2 onderhoudsbeurten per jaar à raison de 314 euro. De computervoorstelling en het spel met 'scheikundedoos' verliep namelijk precies zoals we dit kennen van o.a. de Kirby-stofzuiger, uitgekiende marketing volgens een zeer bekend protocol. Ook was het vrij overbodig, want wij gaven al aan op de hoogte te zijn van de hardheid van het water en we wilden alleen een passende offerte voor de brasserie. Waarschijnlijk week dit te veel af van zijn genoten training. I.i.g. weten we, dat je bij dit soort bedrijven, die overigens vaak goede kwaliteit leveren, behoorlijk meebetaalt aan deze marketing-poppenkast. Reden genoeg om even verder te kijken.
Uit eindelijk bij Leroy Merlin een AEG waterontharder en filter gevonden, de nieuwste technologie en zeer economisch met water en zout. Oh ja, niet onbelangrijk, ook nog eens een fractie boven een derde van de prijs van Culligan.

Vandaag is de tweede laag op alle muren gezet van de industriële verf. Hellen heeft op een ladder de andere kant van het hek verder geverfd. Eigenlijk was het veel te warm hiervoor.
Beneden was de 'maçon' met het tegelwerk en de gipsplaten bezig. Dit verliep niet volgens plan. Òns plan!

Alleen nog twee lagen beschermende laklaag en de lambrisering is af!






Hier begon de discussie vandaag, enkele weken terug hadden Hellen en ik heel duidelijk met de 'maçon' gecommuniceerd dat het tegelwerk tegen de muur in de douche tot aan het plafond moest en in de ruimte van toilet en wasbak moest het tot ca 120 cm afhankelijk hoe de tegelgrootte dit bepaalde. Ik heb dit zelfs aangewezen waar het wel en waar het niet tot het plafond moest! De bedoeling was, dat dit nog in de week voor hun vakantie af zou komen.
Wat is er ondertussen gebeurd? De architect maakt zijn rondje, waar wij om eerder genoemde reden niet meer bij wilden zijn, en vertelde doodleuk aan de 'maçon' om het zo te doen! Zonder dat deze even meldde er al eerder met ons over te hebben gesproken.
Wij snapten er niets meer van, wij hebben nog nooit een toiletpot tegen een geverfde gipswand gemonteerd zien zitten, hoe houd je dit schoon, als man moet hij toch weten wat zijn gele gespetter veroorzaakt! Wordt vervolgd, denk ik.

Zie waar de drempels zijn gezet, daar moet de geverfde wand beginnen.

De daadwerkelijke doucheruimte ziet er netjes uit, Hellen wilde dezelfde tegel van de vloer tegen de wand

Morgen maar even in gesprek gaan ...