dinsdag 19 juli 2011

Tarif Jaune!


Vandaag stond het ERDF voor de deur met de al >10 weken eerder betaalde compteur.
Uiteraard verliep het niet van een leien dakje ( of).
Er waren drie tekeningen in omloop waarbij er verschillen waren in de dikte van de kabel, de tekening van de man in de ene auto van het ERDF kwam wel overeen met de huidige situatie, maar de tekening van de werknemer in de andere auto van het ERDF niet, vervolgens bleek ook Dalavoix een andere tekening te hebben.
"Makkelijker kunnen we het niet maken, wel moeilijker", ik waan me even vrij om een slogan te verzinnen voor de Franse energie-bedrijven.
De kabel die in de grond ligt heeft de juiste dikte, maar de kabel die gekoppeld is ter hoogte van de muur is dunner, eigenlijk net zo dik als de oude kabel!!
Geweldig weer!
Gelukkig kon de aansluiting plaatsvinden, maar meer dan 70 KW zal in de toekomst niet mogelijk zijn! Op de oude kabel kon 2 x 36KW, op de nieuwe kabel zou >70 en >250 KW mogelijk zijn!
Morgen zal de elektriciën de meter aansluiten.

Zoals het er 's ochtends nog uitzag

De gipswand waar achter de dichtgemetselde deur zit


Fé is druk bezig om de gemorste gips-en verfklodders te verwijderen, de volgende keer zal ze proberen te lachen

Wanneer de neus-chirurg de verfklodders op Hellen haar neus-verband zal zien donderdag wanneer hij de hechtingen zal verwijderen, zal ze wel een standje krijgen, deze had haar namelijk na haar ontslag uit het ziekenhuis aangeboden om een briefje voor haar werkgever te schrijven, dat ze minimaal drie weken absolute rust moest hebben!

Na het plaatsen van de ramen kregen de werkers de raamrubbers er niet tussen, ik heb echt weken aan hun 'koppen' lopen zeiken ( 'excusez le mots')

De plint gaat tegen de pizza-bar

De geplaatste meterkast wordt geijkt

De toilet-en doucheruimten zijn dicht


Links komt de 'douche Italienne', in het midden een wasbak en rechts het toilet. Aan de andere kant van de wand in 'spiegelbeeld' de andere ruimte. Dit is verplicht in Frankrijk, ook voor ander soort bedrijven met werkruimte. Wij kunnen later misschien de vrachtwagenchauffeurs een maaltijd inclusief douchegelegenheid aanbieden.

Het terras zal in zijn geheel geëgaliseerd worden, eerst het lagere gedeelte voor de eetzaal

Zonder rand loopt het cement naar beneden, dat had ik ook kunnen bedenken ...


Philippe is het meubel komen plaatsen in het toilet