zondag 7 februari 2010

Onze ideeën

Even een kleine uiteenzetting van onze plannen en ideeën.

Het is beslist niet makkelijk om een een plan te maken voor een bedrijfsvoering die, zowel voor de Fransen als voor de vakantiegangers in de smaak zal vallen.

Wanneer we aan de Fransen denken zullen we rekening moeten houden met hun specifieke wensen.
Anders komen ze ècht niet, zo is ons verzekerd.

De Fransman neemt 's middags de tijd om zijn warme maaltijd te nuttigen ( tussen 12.00 en 14.00 uur is Frankrijk echt in ruste). De lunch is de belangrijkste maaltijd voor het gros van de Fransen. Veel gasten in het restaurant zijn habitués en komen meerdere keren per week of dagelijks in hetzelfde restaurant. Je ziet niet zelden dat gasten de eigenaar of het bedienend personeel uitvoerig begroeten of zoenen en amicaal toespreken. Hellen mag haar borst nat maken.

De typische lunch begint met een koud voorgerecht zoals een salade of rauwkost. Daarna het hoofdgerecht ( de hoofdschotel met een flink stuk vlees of vis), nagerecht (bijv. kaasplank). Na de kaas komt het dessert. Enkele populaire desserts zijn mousse au chocolat, tarte au citron en flan (crême gemaakt met eieren). Tijdens de gehele maaltijd voldoende brood, kan met water, wijn en aan het einde een sterke koffie. Dit alles voor11-14 euro.

Het moet echt naar hun zin zijn, anders komen ze niet meer en gaat de grote trom snel rond.
Is het naar de zin, dan heb je geen website meer nodig!


De vakantieganger zal zich ook met een dergelijke maaltijd zeer tevreden stellen, zeker wanneer er wat kruiden aan toegevoegd worden, hetgeen de Fransman, wonderlijk genoeg, minder waardeert.
Maar veel vakantiegangers zullen ook de wens hebben voor een luxe belegd broodje of een simpele snack.
Hierin moeten we een combinatie zien te vinden.

's Ochtends willen we beginnen als een 'Salon de Café'.
De Fransman komt voor zijn werk een espresso halen, snelt de koppen van de krant en vertrekt weer. De vakantieganger zal misschien voor een ontbijt komen en een 'café au lait' ( cappuccino) met een heerlijke verse warme gevulde koek/ ammandelbroodje/ appelflap. Ook dit willen we gaan verzorgen.

De hele dag door moet er gelegenheid zijn voor snacks en koffie.
Ook is er een pizza-oven op hout gestookt, hier zouden we ook graag wat willen doen. Pizza afhalen?

's Avond zullen we waarschijnlijk dicht zijn buiten de weekenden en juli/ augustus.

Wanneer we bovenstaand kunnen realiseren in een frisse laagdrempelige ambiance, dan is onze opzet geslaagd.
We geloven er in, het gaat ook zeker lukken, maar tegen welke 'prijs'? We willen wel wat tijd voor ons zelf houden!

Hellen heeft de inrichting al helemaal in haar hoofd zitten, ik vrees financieel de gevolgen al!




Meubel-voorbeeld