vrijdag 14 oktober 2011

Het is net een grote afwerkplek

Allemaal kleine dingen die moeten worden afgewerkt, eigenlijk het vermelden niet waard. We willen z.s.m. de 'maçon', loodgieter en elektriciën uit het restaurant-gedeelte 'weg' hebben, maar die laatste loodjes zijn weer spreekwoordelijk zwaar. Volgende week alles klaar???



Hellen heeft het hout hier aan de buitenkant geverfd, het was bruin en is nu donkergrijs

Ook de balk rechts van de deur

Hellen had deze klok gezien bij Maison du Monde gezien, was er gelijk weg van, en dus wilde ze alleen deze.
In de winkel in Périgueux bleek deze te zijn afgeprijsd voor de helft van de prijs. Bij de kassa vroeg ik, omdat de wijzers er zo slap bij hingen, of hij het nog wel deed, Nee, antwoordde men, want daarom is hij voor de halve prijs, slechts als decoratie bruikbaar! Balen, want voor decoratie konden we wel wat anders verzinnen. Ik liep terug naar het vak en bedacht me, dat het eigenlijk wel raar is, dat de beide modellen, die er nog waren, het niet meer deden. Ik schroefde de wijzer daar los en drukte de kleine wijzer op een as, de grote wijzer er goed op en ik had het idee, dat hij het zo moest doen, daar de kleine wijzer mee bewoog met de grote wijzer.
Naar de kassa, afgerekend, een batterij 'Engelse maat' gekocht, opgehangen, op tijd gezet en hij liep!
Leuke meevaller, maar aan de andere kant bekruipt je als ondernemer het vervelende gevoel, dat bedrijfsleider en ander personeel in deze zaak zich werkelijk geen enkele moeite getroosten om een en ander even beter te bekijken. Wanneer ik zelf eigenaar van zo'n winkel zou zijn, zou ik met deze wetenschap weinig rust meer hebben. Het betrof namelijk zeker geen "opruiming einde assortiment" want we konden een 'goede' gewoon bestellen.
Als ondernemer kun je dit ook maar beter niet weten en alleen naar het resultaat kijken aan het eind van het jaar ...