vrijdag 11 november 2011

De eerste vuurdoop

Vandaag toch een beetje nerveuze dag.
Een dag waarop we ons uiteindelijk toch presenteren en krijgen we onze eerste gasten, al staat er nog geen kassa!
In ieder geval makkelijk te onthouden, de 11e van de 11e in 2011.
Wij waren wat later, want we moesten terug om de vergeten camera te halen, maar Philippe was al aan het kokkerellen. Naast de ( gebruikelijke) kir verzorgt hij de nodige versnaperingen. Zijn zelfgemaakte garnalenkroketten, de gefrituurde garnalen, etc., zouden er ingaan als Wieger Ketellapper.
De ceremonie bij het gedenkteken van Cherveix-Cubas was eerder afgelopen en i.p.v. de opgaven van de burgemeester, ca. 15 mensen, waren er ineens zo'n 50 mensen binnen. Gelukkig kwamen we goed beslagen ten ijs en verliep alles op rolletjes, zelfs toen er nog minimaal zoveel mensen uit Saint Mesmin bijkwamen. Oké, alleen een klein probleempje met de glazenwasser achter de bar, die liep over en zonder zwemvliezen was het een beetje behelpen daar.

De reacties die we van onze gasten kregen waren zeer positief en bemoedigend. Verschillende 'comités' willen aan het eind van het jaar hun 'avond' bij ons houden.

Wat we wel jammer vonden en als vervelend ervoeren is dat we door de drukte niet de persoonlijke aandacht konden geven aan de gasten die we hadden willen geven. We hopen, dat we dat straks beter kunnen doen!

De keuken in voorbereiding


Philippe aan het oefenen met de oven.

Fé is de laatste glazen aan het schoonmaken

Ideetje van Hellen op het laatste moment, op iedere tafel eentje, onze laurierboom is weer uitgedund


Het was heerlijk weer, dus maar even de parasols buiten gezet

Fé weet nu hoe ze koffie moet zetten, alle vier onze kinderen vonden het echt leuk om te helpen en hopen op meer

De eerste gasten zij binnen




Hellen probeerde overal te zijn

Bas en Flor zien toe of iedereen voorzien is



De volle eetzaal






Na gedane arbeid is het goed rusten voor Bas


Sam droogt de laatste schoteltjes, zij kwam er het laatst bij want ze heeft vanochtend gezongen bij het monument in Saint Mesmin

Flor is druk met 'Henry' in de weer

Zo14h40 en alles is schoon volgens Flor, onze kleine 'chef'

Uit handen van Guy Bouchaud, onze burgemeester in Saint Mesmin, kregen we deze 'Diplôme d' Honneur', voor onze toewijding en integratie-inspanningen binnen de gemeente Saint Mesmin. Een geweldig leuk gebaar! Zelfs met de keuze van de lijst is rekening gehouden met de kleurstelling in onze brasserie!

Uiteraard hebben we deze direct een goede plaats gegeven in de brasserie!

En nu nog een goede week werken en proberen om dinsdag 22 november echt open te gaan ...

8 opmerkingen:

  1. Fantastisch Ron! Klopt het dat ik jou nog niet op een foto heb gezien? Veel succes jongen, ik heb er alle vertrouwen in.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat klopt Hennie, ik maak de foto's en heb het 'photoshoppen' nog niet in de vingers! Haha.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Geweldig gedaan! Het ziet er super goed uit.
    Moge jullie heel veel klanten krijgen:-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Geweldig Ron, wat goed om de zaak vol mensen te zien. En wat een hardstikke leuk idee van de burgemeester jullie diploma. Zou er graag bij zijn de 22ste maar veel te ver. Gelukkig zul je vast en zeker foto's maken. Gefeliciteerd voor jullie allemaal, het ziet er echt fantastisch uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Werkelijk fantastisch om te zien hoe jullie inspanningen beloond worden! Ik wens jullie van harte succes met de verdere ontwikkelingen. En dat het een succes gaat worden daar twijfel ik niet aan. Mede door de geweldige inzet van Hellen en de hulp van de kinderen moet het gaan lukken.
    Toi-toi-toi!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Proficiat familie Lourier!! Diep respect voor jullie aller doorzettingsvermogen. Van deze zijde wenst de familie Karst jullie uiteraard toe, dat jullie 'project' een ongekend succes mag worden.

    Groeten,

    Jan

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Geslaagd voor jullie onofficiële opening. Van harte gefeliciteerd. Ziet er prachtig uit, KEI van een vrouw. Gezin om trots op te zijn. Nu op naar de officiële opening. Veel succes, we komen volgend jaar beslist een keer eten. Wim O.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Beste Ron Helen en kinderen, Van harte met jullie opening. Het ziet er allemaal geweldig uit. En dat jullie een blijvend succes mogen zijn.

    BeantwoordenVerwijderen