dinsdag 26 april 2011

Tegels

De al eerder genoemde 35-urige werkweek en en de bekende jaarlijkse Paasdagen hebben niet voor al te veel schokkende vorderingen gezorgd. Eigenlijk geen, hieronder wat foto's van de werkzaamheden op 21, 25 en 26 april.


De afvoer van de pizza-oven is nog steeds een heikel punt, nieuwe voorstel is om de pijp door de grijze isolatieplaat te laten gaan. De oven kan wel 500ºC worden, dus de pijp kan ook behoorlijk heet worden en de directe omgeving schaden.

Isolatie in de andere helft van het keukendak ( 240 mm).

Het tegelwerk bij de vries-en koelcellen.

De gasboiler die de keuken, restaurant en de 4 studio's van warmwater gaat voorzien.

De afvoer in de grond die naar het riool gaan leiden. Voorheen werd er een grote septic-tank gebruikt, die in de tuin ligt.





Hier krijg ik nou het lazarus van, zo makkelijk om een rooster evenwijdig aan de voegen van de tegels te leggen, maar ik had niet het idee of ze wel begrepen waar ik me druk om maakte, het kan in ieder geval niet meer veranderd worden. Met het voegen proberen ze het zo veel mogelijk te camoufleren.

Vóór de gipsplaten ...
... en er na ...

woensdag 20 april 2011

Overal 'placoplâtre'

Beneden is de koelcel naast de vriescel niet geplaatst, de breedte is verkeerd berekend. Daar moet dus een oplossing voor komen.
De loodgieter reed gisteren naar zijn huis en werd aangehouden door de Gendarmerie, er was iets niet in orde met zijn auto en hij kreeg een boete. Vandaag was hij dus afwezig om het euvel aan zijn wortelenbak te verhelpen.








Gelukkig waren de 'placo-boys' weer aanwezig en hebben ze weer een aantal metertjes kunnen maken.
De bar en eetzaal zijn nu bijna volledig met 'placoplâtre'.
( De foto's van gisteren en vandaag zijn met de mobiele telefoon gemaakt.)

dinsdag 19 april 2011

'Chambre froide negative'

Paniek in het bordeel vandaag.
De keukenleverancier had vandaag de plaatsing van de vrieskamer gepland. Dit was netjes op een werkschema gezet, maar zowel het plafond als de vloer was niet klaar. Van de bouwers was er niemand en de 'patron' nam geen telefoon op. De architect kreeg hem niet aan de lijn en de keukenleverancier was ten einde raad, want ze hadden de komende weken een erg strak schema te volgen. het voorjaar is voor de horeca-leveranciers de drukste periode.
Uiteindelijk hebben we maar besloten om hem te laten plaatsen zonder de geplande werkzaamheden.


De wanden in de keuken zijn verder afgebouwd.

Zo ziet 18m3 inhoud er uit.



De 10 cm dikke isolatiewand

Dit is de diepvrieskamer, geplaatst op de locatie waar eerder een kleinere koelcel stond.
Hier zullen straks de diepvriesproducten o.a. uit Nederland worden opgeslagen.

maandag 18 april 2011

De vloer in de keuken.

Met de elektriciën de laatste aansluitingen doorgenomen voor wat betreft de speakers en het alarm, alsmede de plaatsing van de camera's.
In de keuken moest een flinke laag egaliseer gelegd worden voordat er getegeld kan worden.

Dit is Eric, hij is de man van de Cave à Ricou, hij kwam langs met de lijst van dranken die hij ons graag verkopen wil. Hij had zijn verkooppakkie (campingsmoking) aan en wilde laten zien, dat hij nog op één been kon staan. Waarvan akte!

Nog meer draden in de meterkast, dit is afgelopen vrijdagochtend gebeurd.



Het gips is tegen de wand in de eetzaal geplaatst.


Deze tegels komen onder het restaurant in de opslagruimten.


De afvoer uitgehakt in de betonnen vloer.



De nieuwe vloer in de keuken, er is een speciale vloeistof aan het cement toegevoegd, die de vloer absoluut lekvrij moet maken!
De bevestiging voor de aanvraag van de elektra voor het zgn. 'Tarif Jaune' is vandaag op de post gegaan, alsmede de aanbetaling voor de nieuwe benodigde meter, totaal zo'n 1100 euro, enkel voor de meter. Voor het meerwerk krijgen we een offerte n.a.v. de situatietekening en plattegrond, die we vandaag ook opgestuurd hebben, naar weer een ander adres!

donderdag 14 april 2011

Begin met de keuken!

Redelijk gaar na de laatste dag van de stage nog wat foto's in Cherveix-Cubas genomen.
's Ochtends vroeg al moeten opdraven, want er was niet gecommuniceerd waar de sleutel was. Ik moest dus eerst even open gaan doen.
Hierdoor heb ik nog wel een paar mooie auto's kunnen zien.
Voor onze brasserie zou om 08:30 uur een concours van klassieke auto's langskomen. Kon helaas maar even blijven kijken, want ik moest om 09:00 in Périgueux zijn.
Over de stage zal ik zo snel mogelijk verslag doen, veel over de vermakelijke en minder vermakelijke regelgeving geleerd.

De panelen in de keuken worden geïnstalleerd, geen tegels met voegen die altijd vuil aantrekken, maar geïsoleerde platen die brandvrij zijn en goed schoon te maken. Qua kosten ongeveer gelijk aan gipsplaten met isolatie en tegelwerk.
Ook is het frame-werk voor de gipsplaten in de eetzaal gezet.



De afvoer van de 'Légumerie' ( wasruimte van de groenten die binnenkomen, is verplicht) naast de afvoer van de put.

De deur van de nog te plaatsen koelcel.

De dikte van de te plaatsen wanden in de keuken.




De geplaatste platen in de keuken.
Hier komt de 'hangende tafel met o.a. de salamander.


Het gat voor de afzuigkap van binnen en van buiten gefotografeerd.




Het frame-werk wat vandaag geplaatst is in de eetzaal.