dinsdag 27 maart 2012

Weer wat 'aanwijs-borden' erbij

Er valt weinig te melden, behalve dan dat het erg rustig is terwijl het heerlijk weer is!
Gisteren weer wat borden bij het reclamebureau gehaald.
Vandaag tijd zat om het op te hangen.


Op de'galg', moet nog een beetje bijgesteld worden.

Aan de vlaggenstok, beide kanten bedrukt

Naast de brasserie, bord wijst naar parkeerplaats achter de brasserie

Bord aan de andere kant van de weg, wijst naar parkeerplaats aan de overkant. Foto vanuit een rijdende auto gemaakt

De houtoven is in gebruik en ik ben flink op de pizza's aan het oefenen, we hebben er zelfs al 1 verkocht, die goed in de smaak viel.
Het is echt een vak apart om zo'n oven dag en nacht op temperatuur te houden!
Het oefenen is zeker geen overbodige luxe!
We hopen maandag as. open te kunnen zijn met enkel pizza's.

maandag 19 maart 2012

De eerste 'aanwijzing'



We hadden gehoopt dat er meer klaar zou zijn, maar alleen de banderol bleek gereed.
Volgende week de rest.




We moeten hem nog een beetje 'gladstrijken', maar 1 X 6 meter is een goede blikvanger!
Links zal er steeds iets nieuws komen, te beginnen met 1 m2 "Pizza au four à bois, sur place ou emporter"

Voorlopig krijg ik de oven nog niet warm genoeg gestookt, 220ºC, maar moet 300ºC zijn!

zondag 18 maart 2012

'Restauration', het valt niet mee.

Hollen en stilstaan, dat is restaurantje 'spelen'.
Zo staan we met zijn tweeën, een beetje groene versnaperingen te scoren door de stilte, en zeg je tegen Hellen; "Ik doe het vandaag wel alleen, jij hebt al zoveel te doen thuis!" en weet je vervolgens van voren niet meer, dat je van achteren ook nog leeft en is het volle bak ( afgelopen donderdag).
Behalve zaterdag, ik heb alleen met Philippe gestaan, maar hij had het net zo goed alleen kunnen doen.
's Avonds met buiten regen en bliksem, en binnen, zonder reserveringen ( voor het eerst!) wachten op de eerste gast(en). Philippe had zijn gehele 'mis-en-place' gedaan, al zijn sausjes pruttelend op het vuur staan en waren meer dan gereed voor eerste gasten, die maar niet arriveerden.
Eindelijk om 20h45 kwamen twee gasten binnen. Ze vroegen of de reservering van hun gîte-houder was doorgekomen. Nee dus, want wij hadden geen reserveringen, maar uiteraard heette ik ze van harte welkom, plaats zat :-). Ze vroegen of we restaurant Franca waren, nee dus, en ze vertrokken verontschuldigend.
Later op de avond nog een aantal alcoholische versnaperingen omgezet aan een paar 'afzakkers'.
Verder niemand meer gezien!
In een mineur-stemming later in slaap gevallen.
Piekerend of we iets fout doen ...

Zondagmorgen uiteindelijk toch besloten samen te gaan naar de brasserie met de afspraak bij geen belangstelling om ca. 15h00 weer het huiselijke op te zoeken.
Nou dat liep even anders, iedereen bleek zijn 'geplande' bezoek van zaterdagavond naar vanmiddag te hebben gezet!
Geweldig, maar zeer vermoeiend! Veel nieuwe gasten en ook weer terugkerende.


Zou een bord buiten als deze wat gasten genereren? Zal het wel eerst even moeten vertalen.
Maar wat als de vrouw haar man niet meer komt ophalen?
Morgen gaan we de eerste aanwijs-borden voor buiten halen, met de naam goed in beeld.

dinsdag 13 maart 2012

Ineens was de pijp langer!




Na weken terug de offerte al te hebben getekend, zou het ontbrekende stukje 'rookafoerpijp' 15 maart as. bij de loodgieter gebracht worden.
Teruggekomen uit Périgueux zagen we gisterenavond dat de verlenging op de bestaande afvoer van de pizza-oven geplaatst was!??
Vandaag dus gelijk uitgeprobeerd, de 'afzuiging' is prima, maar na een dag stoken was hij niet warmer dan ca 100ºC, het hout is echter nogal vochtig en misschien ligt het daar aan?
Woensdag moet ik naar een 'stage', dus donderdag maar weer eens goed kijken of we 'hem' pizza-klaar krijgen.

Vandaag heeft Yves Wemel zijn schilderijen opgehaald, hij heeft ze nodig voor een expositie in Cadouin, en hebben we nu zelf opgehangen wat we oorspronkelijk gepland hadden.
Ingelijste pagina's uit kranten van rond de jaarwisseling van 1900!
Een paar jaar geleden door Hellen hier gekocht.







Nog een plaatje van de tv, zondagmiddag hebben we de rugby-wedstrijd Frankrijk-Engeland bekeken.

woensdag 7 maart 2012

Wat een week

Verleden week werden we onaangenaam verrast door een telefoontje van de chef Philippe.
Hij was ziek en de dokter gaf hem 15(!) dagen rust, zelf gaf Philippe aan een week nodig te hebben.
We moesten dus gaan improviseren, gelukkig bood Erie, Hellen haar vriendin, aan om te komen helpen. Donderdag heeft ook Marga meegeholpen ( Ik moest met onze dochter ter controle van haar operatie naar het ziekenhuis in Limoges toe. Alles was in orde.), lieve vriendinnen, namens ons beiden, ontzettend bedankt!
Omdat we de maand maart zouden gebruiken om over te stappen naar meer de brasserie-formule, hebben Erie en Hellen eerst geïnventariseerd wat we konden gebruiken.
Hiervan hebben we de dagmenu's in elkaar gezet.
Voor het weekend hebben we zelfs een keuze-menu aan kunnen bieden.



Woensdag hebben we de eerste mensen op het terras gehad, helaas met mijn telefoon de foto's van het eerste verkochte drankje op het terras ( 29 februari 2012(!)) moeten maken.
Truus en Harry ( onze 'buren') waren de eerst 'eters' op het terras.

Dinsdag was Philippe weer aanwezig.
Direct hebben we de nieuwe openingstijden besproken.

Dinsdag 09h00 - 18h00
Woensdag 09h00 - 18h00
Donderdag 09h00 - 21h00
Vrijdag 09h00 - 21h00
Zaterdag 09h00 - 21h00
Zondag 11 h00 - 18h00
Maandag gesloten, wanneer de houtoven werkt, ca 15 maart, gaan we zo snel mogelijk ook open op met enkel pizza's

Ook zijn we drukdoende met de publicatie langs de weg.

zaterdag 11 februari 2012

Winter in Cherveix-Cubas


Wat een weken!
Zondag 2 weken terug moesten we met-een-na-jongste dochter (10) naar het ziekenhuis in Limoges, op de verjaardag van onze zoon.
Maandag er op is ze geopereerd aan en flinke blindedarm-ontsteking, normaal duurt zoiets ±50 minuten, deze operatie duurde >150 minuten!
Ze moest tot de zondag hier op in het ziekenhuis blijven, Hellen is daar de hele week ook gebleven.
Om 10h00 mochten we ze ophalen. Zaterdagavond laat doorgewerkt en zondag vroeg in barre sneeuwval de 70 km naar Limoges. Halverwege nog gebeld naar het ziekenhuis dat we ernstige twijfels hadden of we het wel zouden halen ...

De tocht naar huis vanaf Limoges

Nog geen strooiwagens te zien

Het werd steeds kouder, bij ons in de buurt is plaatselijk zelfs -20ºC gemeten, wij hebben 'slechts' een paar keer -18ºC gehad. Bevroren leidingen en alle narigheid hierbij.
In de brasserie was het al niet beter.
Dinsdag en woensdag nog open geweest voor bijna niemand.
Donderdag t/m zaterdag dicht, de leidingen waren bevroren, de kachels hebben onafgebroken aangestaan maar echt aangenaam werd het niet.
Excuses aan diegenen die tevergeefs gekomen zijn en/ of gebeld hebben om te reserveren.
Hopelijk dinsdag weer actie!

'Onze' brug met de gedeeltelijk bevroren Auvézère


Ook voor de molen

Ons bospad

Ook een mooie zonsondergang

Bij de brasserie is de Auvézère geheel dicht gevroren




Troosteloos, hier is het terras niet voor bedoeld! -_-


Het menu voor 'St Valentin', vanaf 14 februari de gehele week beschikbaar;

* MENU DE SAINT-VALENTIN *

( uniquement sur réservation)

45€ par personne


 

Potage

~

Risotto aux cèpes, émulsion au lait de Parmesan

~

Noix de Saint-Jacques rôties sur une tombée d’endives à la coriandre beurre vanillé

~

Duo de “bœuf, veau”, jus de viande truffé

Garniture du moment

~

Fromage

~

Fraisier

dinsdag 24 januari 2012

Twee zware milieu-vervuilers



Al zo'n anderhalf jaar hadden we twee houtkachels in de schuur staan.
Twee loodzware gietijzeren kachels 'in de promo' bij Leroy Merlin gekocht.
Het was een hele klus om ze van Périgueux naar de schuur te krijgen, waar ze eerst nog enkele maanden in de aanhanger hebben gestaan, daar we geen idee hadden hoe we ze er uit moesten 'vissen'.
Afgelopen maandag samen met Hellen de twee weer in de aanhanger gekant'i'ld en vandaag op de beoogde plaatsen gezet.




Wel een klein beetje zonde van de ruimte


Nu eerst maar weer verder wachten op de loodgieter, we zijn de achtste wachtweek ingegaan.

maandag 16 januari 2012

Hoe iets spijtigst toch positief kan zijn

We krijgen geregeld te horen, dat het erg stil is op dit blog.
Wat de verbouwingen aangaat is er 'slechts' de ergernis over de 'maçon', die zijn 'grote-verdwijntruc' met regelmaat etaleert, veel zaakjes moet hij nog afwerken!
Ook slaagt de loodgieter er maar niet in om de geregeld opdoemende rioollucht te elimineren.
Hij heeft alles nieuw aan mogen leggen, maar weet niet waar hij mogelijk een afdichting achter de gipswanden is vergeten afdoende te sluiten.
Ook is er nog steeds geen afdoende 'trek' bij de pizza-oven, de loodgieter die we hier voor gevraagd hebben, zo'n 10 weken geleden, gaat echt komen volgens deze na enige herinneringstelefoontjes. Man man man, en maar klagen over de crisis ...

Graag hadden we wat foto's geplaatst van de drukte in het restaurant, maar in Frankrijk mag zoiets niet zonder toestemming, en om hiervoor bij iedereen nou toestemming te vragen.
We zijn erg tevreden over de reacties en de terugkerende gasten, echter de inspanning en de kosten belemmeren te veel een gezonde bedrijfsvoering.
We kunnen hiervoor gelukkig nog veel zaken bijsturen om dit te verbeteren, zonder onze doelstellingen en ideeën aangaande restaurantwezen aan te passen.

Afgelopen zaterdagavond hadden we een groep van 25 ( onze burgemeester met de 'wethouders' en gevolg) en nog enkele andere tafels als reservering.
Op de zaterdag zelf hebben we reserveringen moeten weigeren en ook mensen die kwamen voor een menu weg moeten sturen!

Zeer spijtig, maar de animo is positief natuurlijk.

In het bargedeelte hebben we gelukkig wel een behoorlijk aantal gasten tevreden kunnen stellen met een bord 'entrecôte frites/ salade', gasten die zeer te spreken waren over onze bereidwilligheid voor hen ondanks de drukte die zij ook zagen!
Weer enkel positieve reacties, dus voor ons een zeer geslaagde dag/ avond.
Philippe was in vorm en de samenwerking tussen ons allemaal gaat steeds beter!
6 Weken terug hadden we een avond als deze niet aangekund, nu waren we rond middernacht weer helemaal op orde!
Net niet 'met één vinger in dèn neus'!

Het is geregeld lekker zonnig geweest ( rond 0ºC, maar toch), we verlangden gelijk naar het terras.
In de zon op het terras een 'koue klets met een pietza' ( lees op z'n Rotterdams) serveren! -_-


dinsdag 10 januari 2012

Veranderde openingstijden

Vanaf vrijdag 13 januari zullen we ook deze avond open zijn, naast de zaterdagavond.
Voorlopig met het dagmenu van 12€50 en het menu naar keuze van 25€00.





OUVERT

Periode Octobre – Mars

~

Lundi: Fermé

Mardi: 09h00 – 18h00

Mercredi: 09h00 – 18h00

Jeudi: 09h00 – 18h00

Vendredi: 09h00 – 21h00

Samedi: 09h00 – 21h00

Dimanche: Fermé

~

Mardi – Vendredi, menu du jour à 12€50, menu au choix à 25€00 et un menu vegetarièn

Samedi, choix des 3 menus et et un menu vegetarièn, resevation sur place ou téléphone 05 53 50 58 12

~


vrijdag 30 december 2011

Tenue par Hellen et Ron Louriers, sympathique couple hollandais ayant quatre enfants ...

Eindelijk hebben we ons persbericht, 's middags waren er al mensen door gekomen!


http://www.sudouest.fr/2011/12/30/une-brasserie-ouvre-au-village-592652-1794.php


Cherveix-Cubas

Une brasserie ouvre au village

De gauche à droite, le chef cuisinier Philippe Andraud, Ron et Hellen Louriers, les nouveaux gérants.

De gauche à droite, le chef cuisinier Philippe Andraud, Ron et Hellen Louriers, les nouveaux gérants. (Photo Michel Pitout)

Après dix-huit mois de rénovation, une brasserie a ouvert mardi 22 novembre, à la place du restaurant Les Charmettes qui avait fermé. Les Louriers, c'est son nom, se situe dans un cadre moderne et confortable. Tenue par Hellen et Ron Louriers, sympathique couple hollandais ayant quatre enfants et demeurant depuis presque six ans au Moulin du Pont, à Saint-Mesmin, la brasserie a pour chef cuisinier Philippe Andraud qui, après quelques années passées en Belgique, est revenu au pays. Ses spécialités sont les queues de grosses crevettes poêlées avec une émulsion à la crème d'ail, les tortellinis aux trois couleurs et au fromage, ainsi que le dos de cabillaud avec haricots tarbais au jus de piperade, etc.

Plusieurs menus sont proposés, dont un végétarien. Le menu du jour est à 12,50 € ; celui à la carte, le samedi soir, de 25 à 32 euros. En hiver, la brasserie est ouverte tous les jours, avec des boissons et des en-cas servis du mardi au vendredi de 9 à 18 heures, le samedi toute la journée, le samedi soir sur réservation et tous les jours de la semaine pendant l'été. Pour réserver, téléphoner au 05 53 50 58 12.

Michel Pitout


donderdag 22 december 2011

Ons menu voor Kerstavond en Oudejaarsavond


Dit is ons menu voor Kerstavond en Oudejaarsavond voor 56€00.

* Menu de 24 Décembre soir Noël *

* Menu de 31 Décembre soir St Sylvestre *


Kir

~

Amuse - bouche

~

Soupe du pêcheur ( servie avec ses croûtons, rouille …) ~

Tranche de foie gras de canard

Chutney au figues

~

Risotto aux queues de grosse crevettes au lait de Parmesan

~

Duo de boeuf, ris de veau aux morilles servis avec sa garniture

~

Fromage

~

Vacherin glacé “vanille-framboise”

Coulis de fruits

~

Café

~Seulement sur réservation~


We hebben al een aantal reserveringen, maar hopen nog op een paar meer!


Verde willen we alle volgers fijne Kerstdagen wensen en een voorspoedig 2012!


vrijdag 9 december 2011

Muziek en tv


Bijna drie weken aan de gang en de tijd van het jaar alsmede de 'stille' opening, hebben we een zeer voorspoedige start. Terugkerende gasten, zelfs al voor de vierde keer!
Alleen maar positieve geluiden, zelfs geen opbouwende kritiek!?! Wanneer we die van de 'ouvriers' gemakshalve niet meetellen. Ons 'Menu du jour' is namelijk niet 'voldoende' voor hen. Ondanks de soep, entree, hoofdmaaltijd en een dessert, vier kwalitatieve gangen met onbeperkt stokbrood en koel gefilterd water, voor 12€50 is het niet voldoende en wil men er een kwart liter wijn, kaasplankje en een koffie bij! Dat lukt dus niet met de standaard die wij voor ons zelf bepaald hebben. Wij moeten dus een keuze maken of onze 'standaard' naar beneden òf naar ons idee doorgaan. Voorlopig houden we vast aan het laatste, al kost dat per dag een aantal menu's minder.

De tv hangt, nu moet de 'cableguy' nog komen voor de aansluiting


De boxen, in totaal vier stuks

Hellen is al weer in de kerststemming, dus de brasserie ook


Van buitenaf gezien

Ons assortiment sandwiches

De versterker/ tuner en Blue-Ray-speler.


De muziek is 'werkt', de tv zeer binnenkort.

dinsdag 29 november 2011

Na de eerste week


Het is een beetje noodgedwongen afkicken, maar na een drukke dag heb ik 's avonds weinig fut meer om het blog bij te houden. Ook kan ik eigenlijk alles in een paar woorden samenvatten, nl. schoonmaken, schoonmaken en soms nog meer schoonmaken.
Het was voor ons een bewogen en bemoedigende week. Positieve reacties en heel veel "We komen zeker terug!". Ik heb geen neuzen zien groeien, dus is het bemoedigend.
Ik krijg een versnelde cursus Franse drankjes. Een Get27, een Suze, bier met siroop, een 'noisette', een baby whisky ( 2 cl.), een 'Salair', etc..
Niet eenvoudig, ook niet voor onze leverancier van het afrekensysteem wat vandaag geplaatst is door CR-Systems. Na eerder al een keertje tot 05h15 te zijn doorgegaan om voor de opening op tijd de menukaarten gereed te krijgen, ben ik met de eigenaar, die gisterenavond aankwam vanuit Nederland, tot 03h30 doorgegaan om de laatste correcties in het afrekensysteem aan te brengen.

Dit is 'm dan, de hele dag zijn we er mee zoet geweest! Uiteindelijk vertrok de 'kassaman' om 17h30 weer naar Nederland.

Een deurdranger geplaatst op de uitgaande keukendeur, hij klapte door de tocht iedere keer met een rotgang dicht, de gasten werden er wakker van

De toiletten zijn wat 'opgeleukt'


De meeste gasten duwden aan de deur i.p.v. te trekken, maar even wat bordjes geplaatst, maar of het helpt ... zelf lees ik ze ook nooit en pas ik meestal 'trial en error' toe

Het buiten-display is geplaatst, vanaf nu kunnen de prijzen vanaf buiten bekeken worden


De groende knop weigerde dienst, dus deze glazenwasser weigert al dienst vanaf zaterdag


Zaterdag kwam de plaatselijke 'Fleur-op' deze bloemen brengen, besteld vanuit Nederland! Ben, Anneke en Adrian bedankt!


Het dagmenu op één van de afgelopen dagen


De tafels staan klaar, er heeft een groep van 17 mensen gereserveerd!